Čo je to autodetailing

Autodetailing je termín, ktorý sa v posledných rokoch často skloňuje v oblasti starostlivosti o automobily. Mnohí ľudia ho počuli, mnohí ho používajú, ale nevedia správne vysvetliť čo to je. Často si ľudia myslia, že autodetailing znamená umyť auto – detailne, nie je to však úplne tak.

Čo je autodetailing

Je to všetko, čo zahŕňa dôkladné čistenie, ošetrenie a obnovu interiéru aj exteriéru vášho automobilu. Je to postupná činnosť – krok za krokom za obnovením krásy a ochrany vášho automobilu. Nejedná sa teda iba o dôkladné umytie, ale o systematickú prácu detailera, ktorý sa za pomoci profesionálnej autokozmetiky, pomôcok a hlavne svojich skúseností, snaží o navrátenie vlastností materiálov do pôvodného stavu, ich kondície a hlavne ich ochrany. Úlohou profesionálneho detailera je nie len  pomenovať vizuálne následky poškodenia, ale hlavne identifikovať ich príčiny a snažiť sa o ich dlhodobé odstránenie, alebo minimalizáciu následkov. Znamená to, že o svojich zisteniach informuje zákazníka, ktorému následne navrhne riešenia, aby prevenciou eliminoval vznikajúce poškodenia.

Autodetailing sa nevzťahuje len na osobné automobily a veterány, dnes môže zahŕňať nákladné automobily, autobusy, člny, motocykle ale aj lietadlá. Spoločnosť ECOSERVIS je dodávateľom všetkých potrebných pomôcok a autokozmetiky pre dôkladný autodetailing.

Prečo je autodetailing dôležitý?

Jedným z najdôležitejších aspektov autodetailingu je potreba ochrániť automobil. Bežná mylná predstava je, že  "číry náter - lak" vaše vozidlo ochráni natoľko, že sa nevyžaduje pravidelná údržba. V skutočnosti by mali byť používané ochranné produkty (vosky a sealanty) niekoľko krát za rok. Lak automobilu sa tým chráni pred poveternostnými vplyvmi, UV žiarením, kontamináciou vzdušnej hrdze a oxidáciou.

„Dobre vykonaný autodetailing spôsobí, že váš automobil bude na ceste svietiť“

Čo očakávať od autodetailingu?

Dôkladná a vysokokvalitná práca by mala trvať niekoľko desiatok hodín, v závislosti od stavu automobilu. Výsledky autodetailingu sa budú líšiť aj na základe úrovne poskytovanej služby, veku, alebo stavu vozidla. Mali by ste očakávať, že každý detail vášho vozidla bude ošetrený a vyčistený vrátane tej najmenšej štrbiny na aute. Taktiež by výsledkom detailingového ošetrenia mali byť dlhotrvajúce kondícia a odolnosť.

Koľko stojí autodetailing?

Ťažká otázka.... Každý detailer má svoju cenu, cenník služieb. Pri jeho tvorbe zohľadňoval priemerný čas strávený nad danou službou, náklady na pomôcky a autokozmetiku, náklady na priestor a samozrejme určitú mieru zisku. Nemá význam porovnávať ceny služieb v celej krajine, alebo všetkých detailerov sveta. Treba si však uvedomiť, že pokiaľ neuspokojíte predstavy detailera, ťažko očakávať výkon na 100%.

RESUMÉ

Oblasť autodetailingu je nádherné odvetvie. Je plné nástrah, ktoré musíte vyriešiť, je plné otázok, ktoré musíte zodpovedať. Pod rukami sa Vám pretvára produkt, ktorý svojmu majiteľovi vyčarí veľký úsmev na tvári a to je to najväčšie zadosťučinenie pri odovzdávaní vozidla po niekoľkodňovej práci. Úspech detailera bude iba taký, aké kvalitná a svedomitá bude jeho práca.

Zatiaľ tu nie sú reakcie čitateľov

Napíšte reakciu

Facebook
YouTube
Instagram